среда, 6 мая 2020 г.

Тема: Червона книга


Доброго дня шановні батьки та любі малята!
Сьогоднішньою темою мого блогу є «Червона книга природи». Метою є виховання у малят любові до природи, рідної землі, навчати їх оберігати і примножувати навколишню красу, формувати зачатки екологічної і моральної, свідомості, духовності, гуманізму. Прищеплення дітям таких прагнень, бажань. А також усвідомлення ними згубних наслідків руйнування, знищення природи чи просто байдужого ставлення до неї, дає надію на виживання людської цивілізації.
Пропоную Вашій увазі перегляд мого заняття «Червона книга природи». Сподіваюсь, воно не залишить байдужими Вас та малят. Гарного перегляду.



А зараз пропоную разом з дітками пограти в гру «Павутинка» і поміркувати, які види тварин і рослин повязані між собою. По ходу гри активно допомагайте дітям: підказками, поясненнями тощо, підводячи  малят до правильних висновків.

Дидактична гра «Павутинка»
Дітки,  в природі все взаємопов’язане: якщо зникне якийсь один вид рослин чи тварин, через це можуть зникнути й інші види рослин чи тварин — ті, для яких вони є поживою, забезпечують умови існування.
Розгляньте уважно на малюнку як пов’язані в природі між собою рослини та  тварини. Уявіть на якусь хвильку, що зникли квіти, і поміркуйте про те, що ще може зникнути услід за квітами.
Якщо зникнуть квіти, зникнуть і комахи, які живляться квітковим нектаром.
Потім зникнуть птахи, які живляться цими комахами: пташкам нічого буде їсти.
Якщо не стане пташок, загинуть дерева, адже нікому буде збирати на них гусінь та інших шкідників.
Якщо не буде дерев, зникнуть усі ті, хто живе на деревах: білки та інші звірі й пташки, гнізда, оселі яких знаходяться в кронах, у дуплах дерев. Зникнуть усі мешканці лісів, тому що їм не буде де жити і т. ін.

А ще можете переглянути відео, Як берегти природу?

Гарного всім дня, до зустрічі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий